Latest Articles

  1. Home
  2. Blog
GLOBAL WOMAN SUMMIT AWARDS 2022

Global Woman will give seven awards which will salute women who have made agreat contribution to the world based on the criteria relevant to the New Paradigm ethos.Our founder is nominated in the category for HONORARY AWARD. Support us and VOTE for Elizabeta Jovanovska, so people can see the abilities of people with disabilities. https://voting.globalwomanlounge.com/sharestatic.php?id=1487

Europe’s Biggest Business Event

The Business Show 2022, returning to the ExCeL, London on the 16th & 17th of November.Helping small businesses grow and develop, the 44th edition of the show will reveal the secrets of business adaptation,innovation and survival in the business industry. With over 500 exhibitors, 200 seminars from business experts and unmissable masterclasses, the show is....

TOP 25 Startups From Western Balkans Worth Your Attention

In the strive of a perfect world, we are seeking a way to give the same opportunities to all people including those with disabilities and dysfunctions. This issue is one of the main focuses of Brand Solution SPLLC, a digital marketing agency and an educational center for marginalized groups of society. The idea of a....

Profemina Conference

💃Профемина2021Еден од панелите на конференцијата беше “Онлајн бизнис – приказни за успехот” – како да заработувате онлајн, кои алатки ви се потребни, предностите на дигитализацијата и работа од дома.Сите кои зборувавме на панелот имавме иста заедничка мисла.“Не се плашете да почнете од почеток, ако сакате да ги видите промените во опшеството, треба да почнете од....

Саем за поддршка на социјално одговорни претпријатија

👉 Best Online Assistant продолжува да ги освојува симпатиите, овојпат на министерката Јагода Шахпаска и на Вицепремиерот Fatmir Bytyqi.❤Денеска се одржа првиот Национален саем на социјални претпријатија во Скопје, на кој Бренд Солушн зема учество каде пред присутните ги претстави услугите кои ги нудиме преку „Online Assistant„ и „Инклузивика„ како и заложбите кои ги правиме....

Претседателот Пендаровски присуствуваше на завршен час на обуката за онлајн асистенти на лицата со телесна попреченост

Претседателот Стево Пендаровски денеска присуствуваше на завршниот час на обуката на лицата со телесна попреченост за први онлајн асистенти во земјава во организација на македонската компанија Бренд Солушн Дооел. На настанот којшто се одржа во „ЕУ за тебе“, канцеларијата на ЕУ, присуствуваа и заменик шефот на делегацијата на ЕУ во Скопје, Џулијан Васало и претставникот....

Заменикот амбасадор на ЕУ Џулијан Васало на промоција на првите сертифицирани Онлајн Асистенти

Претседателот Стево Пендаровски 🇲🇰 и Заменикот амбасадор на ЕУ Џулијан Васало 🇪🇺, лично присуствуваа на промоција на првите сертифицирани Онлај Асистенти чии обуки се одржуваа во Europe House Скопје.Детално се запознаа со мисијата, визијата и плановите за иднина за Бест Онлајн Асистент.Честитки за првите десетмина кои успешно ја завршија обуката. Им посакувам многу успех како....

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ : Први асистенти преку интернет во Македонија

Платформата „Best online assistant“ претставува веб-точка за купопродажни дигитални услуги, која на едно место ги поврзува претпријатијата (купувачите) и асистентите преку интернет, квалификувани лица со физичка попреченост (продавачи). Целта е да овозможи активен ангажман на оваа група наши сограѓани, при што тие ќе напредуваат, ќе го подобруваат својот буџет, ќе придонесуваат во подобрувањето на економската....

ДВЕ СВЕТСКИ НАГРАДИ за иновативност!

🏆🏆 2 СВЕТСКИ НАГРАДИ за иновативност! +🎖Признание од Обединети Нации дека со нашиот модел решаваме проблем за вработување на вкупно 5% од населението во целиот свет.🎯Создадовме можност за СВЕТ БЕЗ БАРИЕРИ!⭐️Ова се првите сертифицирани „Online Assistants“ во Македонија…на Балканот…. во Европа!👉Вработувањето на лицата со попреченост отсекогаш бил голем проблем насекаде низ светот – дел заради....

Наши нови подржувачи CEED Hub Skopje Business center

CEED Hub Skopje несебично даваат подршка за едукациите за онлајн асистентите да се одвива без застој. Освен со свој простор дадоа и подршка со менторство за развој на платформата и активно допринесуваат во промоција на Best online Assistant.